Pepin peitto

Lukijat

9. tammikuuta 2017

Retkeilyä ja haasteita

Kuten jo aiemmin olen kertonut niin olen neulonut veteraanisukkia Suomen 100v. juhlavuoden kunniaksi. Nyt alkaa harmaat langat olla lopussa mutta sinistä ja valkoista löytyy vielä joten on oiva aika aloittaa uusi projekti eli juhlavuonna syntyneille vauvoille sukkien tekeminen :) 

Ryhmä löytyy facebookista ja ainoa ohjeistus sukkiin on että ne pitää olla sinivalkoiset, malli on vapaa. Lisäksi on kiva kun sukat on sen verran pieniä että niihin voi kokeilla kaikenlaisia uusia tekniikoita. Tässä parin päivän sisään olen saanut aikaiseksi kolme paria pikkuisia jalkoja lämmittämään.


Olisin halunnut osallistua joulukalenterisukkien tekoon mutta tajusin asian liian myöhään joten kuin tilauksesta huomasin eilen ystävänpäiväsukat jotka tehdään siis samalla periaatteella, joka päivä julkaistaan pieni osa ohjeesta jolla pääsee eteenpäin. En ole koskaan vielä tällaiseen haasteeseen osallistunut ja koska olen aivan aloittelija kirjoneuleissa muutenkin niin saapas nähdä mitä tästä tulee :O

Perjantaina kävin tosiaan ihastelemassa ihanaa pakkasen puremaa luontoa Espoon Luukissa ja noukin muutaman kätkönkin siinä sivussa. Pakkasta oli n. -23 astetta.


Yksi retken tarkoituksista oli myös testata vanha retrotermarini, että pitääkö se juoman lämpöisenä. Kaadoin aamulla siihen kuumaa vettä ja kaakaojauhetta. Noin kahden tunnin päästä Hauklammen rannalla avasin korkin ja huomasin ilokseni että juoma höyryää vielä. Hörppäsin hieman ja se oli tulikuumaa. Piti laittaa lunta sekaan että sain kaakaon juotua! Eli hyvin toimi termarin eristys vaikka ulkona oli niin kylmä, hyvä homma! :)


Ihmettelin suuresti sitä että en törmännyt kuin kolmeen ihmiseen koko reissun aikana. Matkaa kertyi reilu 8km ja aikaa meni kolmisen tuntia kun etsin aika kauan niitä kätköjä, en ole tottunut talvikätköilyyn kun olen harrastanut sitä enemmän sulan maan aikana. 


Hyvin löytyi purkit lumenkin keskellä mutta jotkut olivat kyllä pahasti jäätyneet kiinni pakkasen takia joten sai ihan voimaakin käyttää :P


Pupujen jälkiä näkyi aika paljon, tällä kertaa en törmännyt peuran polkuihin, niitä taitaa nähdäkin enempi Nuuksion puolella. Näin reissun aikana 7 eri lampea, alla olevassa kuvassa Hauklampi, jonka keskellä oli puu, mitenköhän lie sinne joutunut...?


Toivottavasti retkeilysäät jatkuu hienoina pitkään :) Ja jos ei niin tiedän kyllä minkä harrastuksen parissa kädet saa touhuta sitten :D


2 kommenttia:

 1. Suloisia sukkasia:) Tuohon minäkin lähden mukaan, ystävänpäiväsukkia mietin vielä.
  Kauniita ulkoilukuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole tosiaan oikeastaan ikinä neulonut noin pieniä joten siinäkin oli totuttelemista mutta nyt olen jo ihan koukussa :)

   Poista

Sano pois vain! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...