Pepin peitto

Lukijat

20. huhtikuuta 2011

Mukava päivä

Tänään heräsin huonosti nukutun yön jälkeen ja ennen kuin olin saanut unihiekat silmistä pois, veljeni soitti ja kysyi tulisinko tänään kylään.. No, lupasin miettiä asiaa kunhan olen herännyt kunnolla. Ensin ajattelin, että en millään jaksaisi lähteä kun on niin paljon tekemistä täällä kotona, mutta siivoaminenkaan ei sitten innostanut, joten soitin veljelle, että tulisin. Veli oli jostain saanut innostuksen origameihin ja halusi lähteä ostamaan sitä varten tarkoitettua paperia. Menimme siis etsimään kaupungille askarteluliikettä ja sellaisen löysimmekin ihan yllättävästä paikasta, vahingossa. Liike oli niin iso, että sinne meinasi eksyä :) Mutta kyseistä paperia siellä ei ollut, joten päätimme varmuuden vuoksi pistäytyä vanhaan kunnon Tiimariin, josta sitten etsitty paperi löytyi :)
Ensin aloitimme origamikokeilut helposta ohjeesta, jonkinlainen lintu se oli olevinaan... Siitä tuli tällainen:

Sininen on minun Matti-lintu ja vihreä veljen tekemä Pertti
Seuraavaksi oli sitten kurjen vuoro ja sitten lisäsimme hieman vaikeusastetta ja yritimme tehdä pientä lahjalaatikkoa, veli ei onnistunut, minä sain tällaisen aikaan:

Ja sitten päätettiin hypätä suoraan kolmiulotteiseen palloon. Kumpikin teki yhdessä "paloja" tuohon ja veli kokosi sen (minä en oikein tajunnut miten se menee, mutta nyt kyllä osaisin kun näin):

ohje löytyy täältä http://www.youtube.com/watch?v=xhqY2p3kV1g&feature=player_embedded

Tässä eri värisiä paljoa palloon...
Oli kyllä tosi mielenkiintoista askartelua ja meillä oli taas veljen kanssa niin hauskaa, että vedet silmissä naurettiin.. Jostain syystä puheeksi tuli nämä minun sanayhdistelmät (samaa tarkoittavien sanojen yhdistäminen) ja ihan vahingossa sanoin jotain kahden sanan yhdistyksestä ja siitä se nauru vasta alkoikin kun tajusin mitä tuli sanottua ja vitsailin, että täytyy varmaan perustaa sellainen yhdistys =)

Mutta eihän tämän päivän mukavuus siihen loppunut kun tulin kotiin, koska ovella odotti kasa postia, josta löytyivät mm. nämä:
Ihana-askartelulehti (jota en ole vielä ehtinyt edes avata) ja kirjekuori, josta paljastui nämä ihanat tipuset ja hieno itsetehty kukko-kortti ;) Nuo olivat siis seurausta siitä, että osallistuin mustankissan tytär-blogissa Craft it forward 2011-haasteeseen. Kiitos niistä vielä mustakissa!! Laitan ne heti keittiön ikkunaan kun saan sen pestyä :)

Siis tällainen mukava päivä, nyt menen sohvalle lukemaan tuota lehteä ja otan kaveriksi suklaalevyn :)

7 kommenttia:

 1. Kiva kun tiput ehtivät perille ennen pääsiäistä ja mukavaa että pidit niistä:D

  VastaaPoista
 2. Entäs ne kotiaskareet?
  Oli kyllä mukavaa. Pakko kyl metsästää origami kirja jostain ni ei tartte nenä näytössä noit harjotella =)

  VastaaPoista
 3. Minua on aina kiehtonut origamit mutten ole koskaan oikein päässyt sisälle asiaan. Olisi mielenkiintoista joskus oikein tutustua ja kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Suklaalevy onkin kunnon kaveri :)

  VastaaPoista
 5. Mustakissa: kukapa ei tykkäisi yllätyslahjasta ja vielä noin ihanasta, kiitos!
  Jyri: Kirja olis kyllä kätevämpi tapa opetella, ettei tarvii koko ajan miettiä missä se pause-nappula on =)
  Auli: Kokeile ihmeessa! Uskon, että sinun kaltainen näppäräsorminen oppii taittelun hetkessä ja se on lastenkin kanssa kivaa puuhaa :)
  Neferi: Suklaaseen voi aina luottaa! ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat välit sulla veljen kanssa ja yhdessä hyvä tulee : )
  Kiitos muuten tosi paljon tunnustuksesta; en vain vielä ole ehtinyt tehdä "vastausta".

  VastaaPoista

Sano pois vain! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...